Werken bij

Op deze pagina vindt je meer relevante informatie over het werken bij De Rijnhoven en aantrekkelijke regelingen.

Bonusregeling

Ga jij als verzorgende IG of verpleegkundige aan de slag bij De Rijnhoven, en voldoe je aan onderstaande voorwaarden, dan kom jij in aanmerking voor onze netto bonus!!

  • Je ondertekent vóór je indiensttreding, naast je arbeidsovereenkomst, onze bonusovereenkomst. Zonder ondertekening van deze overeenkomst kun je geen aanspraak maken op de bonus.
  • Je bent 12 maanden bij ons werkzaam én je hebt een contractverlenging op zak.

Hoe wordt de bonus berekend en uitbetaald:

De bonus bedraagt € 1.000,– netto op basis van een arbeidsovereenkomst van gemiddeld 32 uur per week. Je ontvangt deze eenmalige bonus over je gemiddeld aantal gewerkte uren over de laatste 12 maanden. Dus heb je de betreffende 12 maanden gemiddeld 24 uur per week gewerkt dan is jouw bonus dus € 750,– netto (€ 1.000,– : 32 x 24). De bonus wordt in de daarop volgende maand tegelijk met je salaris uitgekeerd als een “ bruto voor netto” uitkering zodat alle verplichte afdrachten plaatsvinden.

Ga jij bij ons aan de slag als verzorgende IG? Dan ontvang jij bovenop jouw salaris een aantrekkelijke arbeidsmarkttoeslag!

Ga jij bij ons aan de slag als verzorgende IG dan verwelkomen wij jou met een aantrekkelijke arbeidsmarkttoeslag bovenop jouw salaris! Hoe werkt dat? Wat zijn de voorwaarden en hoe kom je hiervoor in aanmerking?

  • De eerste vereiste is dat je wordt aangesteld als Verzorgende IG. Om als Verzorgenden IG bij De Rijnhoven te starten beschik je of over het diploma Verzorgende IG of volg je de opleiding tot verpleegkundige en kun je minimaal een overgangsbewijs van het tweede naar het derde schooljaar overleggen en voldoe je daarnaast aan de minimale big-scholingseis gesteld door De Rijnhoven.
  • De hoogte van jouw salaris is onder andere afhankelijk van jouw werkervaring. Bovenop dit salaris ontvang je dan een arbeidsmarkttoeslag van twee extra periodieken. Een voorbeeld: jouw salaris bij De Rijnhoven wordt FWG 35 trede 4. Om jouw arbeidsmarkttoeslag te berekenen tellen we dan twee treden bovenop jouw salaris dat is dan FWG 35 trede 6. Het verschil in salaris tussen trede 4 en trede 6 is jouw arbeidsmarkttoeslag. Deze toeslag is  bruto op basis van een 36-urige werkweek en wordt pro rato berekend.
  • Zit je aan het einde van schaal 35 ook dan kom je in aanmerking voor de arbeidsmarkttoeslag. Om de toeslag dan te berekenen wordt er doorgeteld in FWG 40. Een voorbeeld: jouw salaris bij De Rijnhoven wordt FWG 35 trede 11. Het salaris wat hier bij hoort is gelijk aan het salaris dat zit in FWG 40 trede 7. Om jouw arbeidsmarkttoeslag te bereken tellen we twee treden bovenop FWG 40 trede 7 dat wordt dan FWG 40 trede 9. Het verschil in salaris tussen FWG 40 trede 7 en trede 9 is jouw arbeidsmarkttoeslag. Deze toeslag is bruto op basis van een 36-urige werkweek en wordt pro rato berekend.
  • Het betreft een tijdelijke toeslag tot 1 januari 2021. Eind 2020 wordt er bepaald of de toeslag komt te vervallen of dat deze weer tijdelijk wordt toegekend.
  • Alles wordt bij jouw aanstelling in orde gemaakt. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen.
  • De toeslag is apart zichtbaar op jouw loonstrook.