Verpleegkundige-Leercoach in de ouderenzorg

Diverse locaties

Ben jij verpleegkundige en lijkt het jou leuk om te werken als leercoach? Vind je het belangrijk om werkbegeleiders goed te ondersteunen en te coachen in hun taak als begeleider van leerlingen en stagiaires?

Voor De Rijnhoven zijn wij op zoek naar:

Verpleegkundige-Leercoach

voor 24 tot 36 uur per week

Je functie

Je bent werkzaam voor minimaal 16 uur als verpleegkundige binnen De Rijnhoven en je combineert deze functie met de functie van leercoach. Jouw praktische ervaring als verpleegkundige zet je onder andere in bij de uitvoering van jouw functie als leercoach. De verdeling van de uren tussen de functie van verpleegkundige en leercoach worden in overleg bepaald.

Leercoach: Je biedt werkbegeleiders ondersteuning, coacht ze in hun ontwikkeling en kijkt mee bij het opgang komen van het leerproces en het behalen van de leerdoelen van leerlingen en stagiaires. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de leerarrangementen van De Rijnhoven, die samen met de onderwijsinstituten worden ontwikkeld. Verder heb je een signalerende rol ten aanzien van de scholingsbehoefte van de zorgteams en het gebruik van ons leermanagementsysteem. Je ontwikkelt en verzorgt praktijklessen op het gebied van zorginhoudelijke onderwerpen en eventueel de voorbehouden en risicovolle handelingen.

Verpleegkundige: Jij gaat onze bewoners of cliënten persoonlijke verzorging en begeleiding bieden waarbij jouw uitgangspunt is dat jij die zorg geeft die nodig is en dat je daarbij het gevoel van eigenwaarde en zelfstandigheid van de bewoners niet uit het oog verliest. Je zorgt voor een veilige woon- en leefomgeving waarin de bewoners zich thuis voelen. Binnen een enthousiast team heb je de ruimte je werk zelfstandig in te vullen. Je laat je hierbij leiden door het zorgleefplan en de afspraken voor en met de bewoner of cliënt.

Je profiel

 • Je bent in het bezit van een diploma verpleegkundige niveau 4 of 5 en een registratie in het BIG-register;
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Je draagt de ouderenzorg een warm hart toe en hebt de ambitie iets te willen toevoegen aan de kwaliteit van leven van onze bewoners en cliënten;
 • Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in jouw vakgebied en je houdt jouw vakkennis up to date;
 • Je vindt het een uitdaging om werkbegeleiders te coachen in hun taak en kan hierbij gebruik maken van methodieken op het gebied van effectieve begeleiding en coaching.
 • Je bent in staat om de verbinding tussen theorie en praktijk te maken. Je vakkennis draag je graag over aan collega’s en studenten.
 • Je bent in staat om creatief en vakoverstijgend invulling te geven aan de leerarrangementen van De Rijnhoven.
 • Je bent bereid tot het volgen van relevante opleidingen en cursussen;
 • Qua persoonlijkheid ben jij iemand die op een open en respectvolle manier communiceert. Je bent sterk in het ontvangen en geven van feedback. Je neemt initiatief in je werk en toont doorzettingsvermogen.

Je werkomgeving

Je komt te werken in een kleinschalige ouderenzorgorganisatie die volop in verandering is. Professionalisering en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Als verpleegkundige ga je afhankelijk van jouw wensen, werkervaring en of je verpleegkundige niveau 4 of 5 bent werken op een van onze locaties of je gaat aan de slag in de wijk. Als leercoach maak je deel uit van het team opleiding dat valt onder de afdeling Kwaliteit en Innovatie. Binnen het team wordt gewerkt op een open en transparante manier en zijn de communicatielijnen kort.

De Rijnhoven

Op verschillende locaties aan de westkant van Utrecht biedt De Rijnhoven een samenhangend, vernieuwend en professioneel pakket van wonen, welzijn, zorg en/of behandeling aan ouderen.
Wij bieden dit alles aan op diverse locaties in de regio’s Woerden, Vleuten/De Meern en Montfoort.

Wat bieden wij?

 • Een prettig werkklimaat!
 • Een zelfstandige en uitdagende baan, in eerste instantie voor een jaar;
 • Het salaris is conform de CAO VVT en bedraagt voor de uren van leercoach maximaal € 3582,26 bruto per maand en voor de uren van verpleegkundige maximaal €3.153,90 (FWG 45). Voor beide bedragen geldt bij een 36-urige werkweek en afhankelijk van je werkervaring;
 • Eindejaarsuitkering van 7,4%
 • Ruime scholingsmogelijkheden zodat jij jouw kennis kan bijhouden en vergroten;
 • Daarnaast biedt De Rijnhoven een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ariadne Rook, manager kwaliteit en innovatie op telefoonnummer 0348-441714

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Direct solliciteren via het formulier