Verpleegkundige-Leercoach in de ouderenzorg (praktijkopleiding)

24-36 uur per weekDiverse locaties

Ben jij verpleegkundige en lijkt het jou leuk om ook als leercoach te werken? Vind je het een uitdaging om het leren in de praktijk vorm en inhoud te geven? Voor De Rijnhoven zijn wij op zoek naar:

Verpleegkundige-Leercoach in de ouderenzorg (praktijkopleiding)

                                voor 24 tot 36 uur per week op diverse locaties

Je functie

Je bent werkzaam voor minimaal 16 uur als verpleegkundige binnen De Rijnhoven en je combineert deze functie met die van leercoach (circa 8 uur per week). Jouw praktische ervaring als verpleegkundige zet je onder andere in bij de uitvoering van jouw functie als leercoach. De verdeling van de uren tussen de functie van verpleegkundige en leercoach worden in overleg bepaald.

Je levert een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de leerarrangementen van De Rijnhoven, dit samen met de andere leercoaches van De Rijnhoven. Je vervult hierin een voortrekkersrol, zodat de leerarrangementen goed van de grond komen. Je biedt werkbegeleiders ondersteuning en coacht ze in hun ontwikkeling. Ook kijk je mee bij het opgang komen van het leerproces en het behalen van de leerdoelen van leerlingen en stagiaires. Tevens heb je een signalerende rol ten aanzien van de scholingsbehoefte van de zorgteams en het gebruik van ons leermanagementsysteem. Je ontwikkelt en verzorgt praktijklessen op het gebied van zorginhoudelijke onderwerpen en eventueel de voorbehouden en risicovolle handelingen.

Je profiel

 • Je bent in het bezit van een MBO en/of HBO-diploma verpleegkundige en een registratie in het BIG-register;
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt bij voorkeur een aanvullende (HBO-)opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg gevolgd of je bent bereid deze te volgen;
 • Je draagt de ouderenzorg een warm hart toe en hebt de ambitie iets te willen toevoegen aan de kwaliteit van leven van onze bewoners en cliënten;
 • Je bent in staat om creatief en vakoverstijgend invulling te geven aan de leerarrangementen van De Rijnhoven.
 • Je vindt het een uitdaging om werkbegeleiders te coachen in hun taak en kan hierbij gebruik maken van methodieken op het gebied van effectieve begeleiding en coaching.
 • Je bent in staat om de verbinding tussen theorie en praktijk te maken. Je vakkennis draag je graag over aan collega’s en studenten.
 • Qua persoonlijkheid ben jij iemand die op een open en respectvolle manier communiceert. Je bent sterk in het ontvangen en geven van feedback. Je neemt initiatief in je werk en toont doorzettingsvermogen.

Je werkomgeving

Je komt te werken in een kleinschalige ouderenzorgorganisatie die volop in verandering is. Professionalisering en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Als verpleegkundige ga je afhankelijk van jouw wensen, werkervaring en/of je verpleegkundig niveau werken op een van onze locaties of je gaat aan de slag in de wijk. Als leercoach maak je deel uit van het team opleiding dat valt onder de afdeling Kwaliteit en Innovatie. Binnen het team wordt gewerkt op een open en transparante manier en zijn de communicatielijnen kort.

De Rijnhoven

Op verschillende locaties aan de westkant van Utrecht biedt De Rijnhoven een samenhangend, vernieuwend en professioneel pakket van wonen, welzijn, zorg en/of behandeling aan ouderen.
Wij bieden dit alles aan op diverse locaties in de regio’s Woerden, Vleuten/De Meern en Montfoort.

Wat bieden wij?

 • Een prettig werkklimaat!
 • Een zelfstandige en uitdagende baan, in eerste instantie voor een jaar;
 • Het salaris is conform de CAO VVT en bedraagt maximaal €3.153,90 (FWG 45). Dit geldt bij een 36-urige werkweek en afhankelijk van je werkervaring;
 • Eindejaarsuitkering van 7,4%
 • Ruime scholingsmogelijkheden zodat jij jouw kennis kan bijhouden en vergroten;
 • Daarnaast biedt De Rijnhoven een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ariadne Rook, manager kwaliteit en innovatie op telefoonnummer 0348-441714

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Direct solliciteren via het formulier