Leerling Verzorgende IG (BBL)

minimaal 24 uur per weekDe Rijnhoven

Zou jij graag in de ouderenzorg willen werken maar beschik je niet over de juiste diploma’s? Werk je als helpende maar wil je meer? Ben je toe aan een carrière switch? Woon je een paar jaar in Nederland en wil je graag werken in de zorg? Of wil je wel het vak leren maar heb je geen zin om weer voltijd in de schoolbanken te kruipen?

STOP, wij hebben de oplossing! De Rijnhoven biedt jou de kans om de opleiding Verzorgende IG te halen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit wil zeggen dat jij werken en leren combineert en dus een inkomen hebt terwijl je wordt opgeleid tot Verzorgende IG. Augustus/ september 2019 startten er weer BBL opleidingen Verzorgende IG.

Hoe werkt het dan?

Als Leerling Verzorgende IG volg je afhankelijk van jouw werk- en opleidingsachtergrond de 1, 2 of  3 jarige opleiding tot Verzorgende IG. Gedurende deze periode ga je 1 dag per week naar school en werk je ca. 3 dagen in de zorg. De mate van begeleiding hangt af van je ervaring in de zorg en je instroomjaar. Echt maatwerk dus! Volg je op dit moment de opleiding Verzorgende IG via de Beroep Opleidende Leerweg (BOL) de dan kun je vanaf het tweede leerjaar je overstappen naar De Rijnhoven om jouw opleiding via de BBL route af te ronden.

Je profiel

 • Je bent in ieder geval in het bezit van een VMBO-kader of MBO niveau 2 diploma;
 • Je hebt affiniteit met en mogelijk ook al werkervaring (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk) in de ouderenzorg;
 • Verder ben je minimaal 24 uur per week beschikbaar
 • Je houdt van aanpakken en bent leergierig en betrouwbaar
 • Je begrijpt dat de zorg zich niet beperkt tot kantoortijden maar 24/7 doorgaat
 • Jouw leeftijd is voor ons niet belangrijk, het allerbelangrijkste is namelijk dat jij belangstelling hebt in ouderen en graag met/voor hen wil (samen)werken.

Je werkomgeving

Met de adviseur van de afdeling opleidingen en de praktijkopleider wordt een passende leerroute bepaald. Om jou zo breed mogelijk ervaring te laten opdoen wissel je ieder leerjaar van afdeling en/of locatie. Hierin kijken wij naar wat jij nodig hebt om op succesvolle wijze jouw diploma te behalen. En als je eenmaal het diploma hebt behaald dan gaan we samen met jou kijken wat voor jou de beste werkplek is binnen De Rijnhoven.

De Rijnhoven

In deze functie werk je voor de hele organisatie. De Rijnhoven biedt een samenhangend, vernieuwend en professioneel pakket van wonen, welzijn, zorg en/of behandeling aan ouderen in de wijk en op diverse locaties in de regio’s Woerden, Vleuten/De Meern en Montfoort.

Wij bieden

 • Wij bieden je een leerarbeidsovereenkomst met uitzicht op een dienstverband na het behalen van de opleiding;
 • Je ontvangt een passend salaris conform de CAO VVT welke afhankelijk is van jouw werk- en opleidingsachtergrond;
 • Professionele begeleiding;
 • Een eindejaarsuitkering van 7,4%;
 • Daarnaast biedt De Rijnhoven een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zoals een fiets- en fitnessvergoedingsregeling;
 • En tot slot ruime bij- en nascholingsmogelijkheden.

Reageren

We zien jouw motivatie en CV graag zo spoedig mogelijk tegemoet via werkenbij@rijnhoven.nl. Omdat jouw motivatie voor ons één van de belangrijkste selectiecriteria is nemen wij reacties zonder motivatiebrief dan ook niet in behandeling.

Direct solliciteren via het formulier