Veelgestelde vragen
Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen over de diensten van De Rijnhoven, maar ook over andere zorg gerelateerde vragen.
Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen over de diensten van De Rijnhoven, maar ook over andere zorg gerelateerde vragen.
Ja, als u in locatie Coninckshof en Parkhof komt wonen
U dient zelf zorg te dragen voor uw abonnement voor telefoonaansluiting bij een telefoonaanbieder van uw keuze. Indien u binnen de regio verhuist, kunt u uw oude telefoonnummer behouden. U moet dit dan doorgeven aan uw huidige telefoonaanbieder. Voor de daadwerkelijke realisatie van de telefoonaansluiting heeft De Rijnhoven een kopie nodig van de verhuisbevestiging die u ontvangt van uw telefoonprovider.
Nee, als u in locatie Vijverhof komt wonen
Een telefoonaansluiting voor deze locatie loopt altijd via de eigen centrale van De Rijnhoven. U krijgt ook een telefoonnummer toegewezen vanuit De Rijnhoven
Nee, als u in locatie Bloesemhof komt wonen.
Een telefoonaansluiting op de kamers van bewoners niet mogelijk. In de gezamenlijke huiskamer is een telefoon aanwezig die door bewoners gebruikt kan worden.
U kunt de ‘service- en dienstverleningsovereenkomst’ schriftelijk wijzigen of beëindigen middels een wijzigings- en opzeggingsformulier. Indien u dit formulier niet (meer) heeft kunt u deze hier downloaden.
Wilt u één of meer van onze diensten afnemen? Op de “service- en dienstverlenings-overeenkomst” kunt u aangeven welke diensten u wilt gebruiken. Vergeet u niet om naast de service- en dienstverleningsovereenkomst ook de éénmalige machtiging en de doorlopende machtiging in te vullen.
De Rijnhoven wil de kosten van de administratieve afhandeling zo laag mogelijk houden. Daarom hebben we ervoor gekozen om de service- en dienstverlening via een doorlopende machtiging/automatisch incasso te verrekenen. U betaalt voor de service- en dienstverlening vanaf het moment dat u deze afneemt.
De verschuldigde kosten van de geleverde service- en dienstverlening worden achteraf, medio de daaropvolgende maand, geïnd. Op het moment dat uw zorgovereenkomst wordt beëindigd, eindigen automatisch ook alle service- en dienstverleningsovereenkomsten.
Voor de locatie Parkhof is het voor familieleden en/of mantelzorgers mogelijk om een eigen sleutel aan te vragen van de woning van uw familielid of degene voor wie u zorgt. U kunt een sleutel aanvragen via het bijgevoegde formulier “aanvraag extra sleutel”.
Voor de locaties Vijverhof en Coninckshof is het voor familieleden en/of mantelzorgers mogelijk om een eigen tag aan te vragen (tag is een elektronische sleutel). Deze tag geeft toegang tot de hoofdentree en de voordeur van de woning van uw familielid of degene voor wie u zorgt. U kunt een tag aanvragen via het bijgevoegde formulier “aanvraag extra tag”.
Ja, de instelling waar u verblijft, verzekert het appartement en de spullen die van de instelling zijn. Omdat De Rijnhoven deze verzekeringen voor alle locaties groot inkoopt, kunnen we u een gratis inboedel- en WA-verzekering bieden. U bent dus automatisch meeverzekerd bij de Rijnhoven.
Ja, op de locaties Coninckshof, Vijverhof, Bloesemhof en Parkhof kunt u kiezen voor internet via het draadloos internet netwerk (WiFi). Indien u gebruik wilt maken van internet via WiFi dan kunt u dit aangeven op het service- en dienstverleningsovereenkomst.
Op de locatie Coninckshof en Parkhof kunt u ook kiezen voor internet via de telefoonlijn. Indien u kiest voor internet via de telefoon, kunt u dit regelen met uw telefoonprovider van uw eigen keuze.
Ja, in elk kamer of appartement van De Rijnhoven bestaat er een mogelijkheid voor een telefoonaansluiting, afhankelijk of u gebruik wilt maken van deze aansluiting kan deze geactiveerd worden. De abonnements- en de gesprekskosten zijn voor uw rekening. Ook moet u zelf voor telefoontoestellen zorgen (behalve op de locatie Vijverhof).
Ja. U moet er zelf voor zorgen dat uw boven- en onderkleding wordt gewassen. U kunt dit zelf doen of regelen dat bijvoorbeeld familie of een wasserij dit voor u doet. U kunt het verzorgen van uw was ook gemakkelijk uitbesteden aan De Rijnhoven. Indien u uw was wilt uitbesteden, staat hieronder beschreven hoe dat in zijn werk gaat, dit is afhankelijk van de locatie waar u woont.
Ja. Als u op één van de locaties van De Rijnhoven komt wonen, moet uw kleding worden gemerkt (aanbrengen van naamstickers). Ook als u ervoor kiest om zelf uw kleding te wassen of als uw kleding al gemerkt is omdat u in een ander huis heeft gewoond.
Ja. Wilt u het analoge pakket uitbreiden naar een digitaal pakket voor televisie en radio (uitbreiding van het aantal zenders) van Ziggo, dan is dat mogelijk. U dient dan wel altijd eerst de analoge lijn van De Rijnhoven af te nemen. Voor het aanvragen van een digitaal pakket voor televisie en radio dient u het formulier in te vullen. U kunt dit formulier opsturen naar het genoemde adres op het formulier. De kosten die verbonden zijn aan dit digitale pakket worden rechtstreeks door Ziggo met u verrekend. Denkt u er dus ook aan dat als u niet meer gebruik wilt maken van dit digitale pakket, u dit pakket opzegt bij Ziggo. Ook bij vragen en klachten over het digitale pakket dient u zich te richten tot Ziggo.
De tarieven voor personenalarmering worden elk jaar aangepast en zijn terug hier te vinden.
Beëindiging van de overeenkomst kan uitsluitend schriftelijk plaatsvinden middels het “beëindigingsformulier personenalarmering”. U dient dit formulier op te sturen naar De Rijnhoven, afdeling Wonen en Welzijn, Spruit & Bosch 1, 3481 EZ in Harmelen. Na ontvangst van het formulier dragen wij er zorg voor dat u een doos ontvangt waarin u de alarmapparatuur kunt opsturen. Nadat het alarm is ontvangen en gecontroleerd door ons, is de beëindiging definitief. Wij raden u aan de apparatuur verzekerd retour te sturen.
Ja, u kunt wijzigingen in u medische situatie doorgeven met behulp van het wijzigingsformulier.
Storingen en beschadigingen aan alarmapparatuur kunt u melden aan 010-2717525 (Focus Cura). Kosten voor het verhelpen van door u veroorzaakte schade aan de apparatuur zijn voor uw eigen rekening. Ook bij vermissing van apparatuur is vervanging voor eigen rekening.
Ja, wij raden u aan om 1 maal per maand een testmelding te doen. U kunt dan gewoon op de alarmknop drukken en bij de zorgcentrale aangeven dat u een testmelding maakt.
Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een deel van de abonnementskosten. Indien u wilt weten of u recht hebt op deze vergoeding, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Na het aanvragen en ondertekenen van de overeenkomst wordt u benaderd door een medewerker van het bedrijf Focus Cura. Zij maken een afspraak met u voor de installatie van de apparatuur. Tijdens deze installatie krijgt u ook uitleg over de werking van de apparatuur. Zorg ervoor dat u na installatie een testmelding doet, zodat u weet of de apparatuur en de doormelding correct werkt. Direct na de installatie kunt u in noodsituaties op de alarmknop drukken.
De alarmeringsapparatuur werkt via uw telefoonaansluiting (mogelijkheden zijn een analoge of digitale lijn of internetbellen van reguliere aanbieders zoals Ziggo, KPN). Indien u over internetbellen beschikt, staat de modem vaak in de meterkast. U moet er dan rekening mee houden dat de alarmapparatuur buiten de meterkast geplaatst moet worden i.v.m. de spreekluisterverbinding die tot stand komt bij een gemaakte alarmoproep.
De alarmeringsapparatuur bestaat uit:
De zorgcentrale zal bij een alarmoproep contact op met het (wijk)zorgteam, die 24 uur per in de buurt is. Onze zorgmedewerkers zijn binnen 30 minuten ter plekke om u de nodige hulp te bieden.
De zorgcentrale zal bij een alarmoproep uw mantelzorg inschakelen, dit kan familie, buren of vrienden zijn. U geeft zelf 3 contactpersonen op die deze verantwoordelijkheid op zich nemen. Deze contactpersonen moeten telefonisch bereikbaar zijn, ingeval van nood binnen 30 minuten aanwezig zijn en toegang (sleutel) tot uw woning hebben.
Voor personenalarmering kunt u kiezen uit 2 soorten abonnementen. Voor welk abonnement u kiest hangt af van uw persoonlijke situatie. Hebt u mantelzorgers die bij u komen indien u hulp nodig heeft (sociale alarmering) of wilt u graag dat er een zorgmedewerker van De Rijnhoven u komt helpen (professionele alarmering) U kunt vooraf kiezen wat u het prettigst vindt.
De personenalarmering is alleen bedoeld voor acute noodsituaties. Voor zorgvragen die niet acuut zijn, verzoeken wij u onze zorgverleners via het gebruikelijke telefoonnummer te bellen (dit telefoonnummer vindt u in uw zorgdossier).
Als u bij ons de personenalarmering afneemt, wordt er in uw woning apparatuur geplaatst waarop u in geval van nood een alarm kan. Binnen enkele minuten heeft u dan contact met onze zorgcentrale. De zorgcentrale bekijkt aan de hand van uw situatie welke hulp er nodig is.
U wilt de zorg ontvangen (ongeacht van welke zorgaanbieder).
Ja, op onze locaties Coninckshof, Antoniushof en Bloesemhof (vanaf 1 jan 2016) is plaats voor ouderen uit de wijk die tijdelijk zorg nodig hebben. Logeren met tijdelijke zorg, ook wel Kortdurende Opname (KDO), is hier mogelijk. Bijvoorbeeld voor wie na een ziekenhuisopname niet meteen naar huis kan. Of om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Voor Kortdurende Opname heeft u een geldige indicatie van het Centrum indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het is ook mogelijk op eigen kosten tijdelijk wonen met zorg aan te vragen.
Dit verschilt per locatie. Een actueel overzicht vindt u op deze site: wachttijden.
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), geeft indicaties voor zorg. Voor een indicatie voor huishoudelijke zorg kunt u contact opnemen met uw gemeente. Zorgbemiddeling van De Rijnhoven helpt u graag, 0800-7456468, zorgbemiddeling@rijnhoven.nl
De Rijnhoven verleent zorg in aanleunwoningen op verschillende locaties. Om hier te kunnen wonen heeft u een inschrijving bij Woningnet nodig.