Steun de campagne Samen dementievriendelijk

Deze actie is onderdeel van de Campagne ‘”Laat ze niet staan”’, waarbij Samen dementievriendelijk laat zien dat een dementievriendelijke samenleving hard nodig is.

Vanaf 28 en 29 augustus staan bij de recepties van onze locaties de blauw/oranje kartonnen boxen.
In die boxen worden steunbetuigingen verzameld voor een dementievriendelijke samenleving. Samen met het programma Samen dementievriendelijk maken wij ons hier hard voor want dementie wordt volksziekte nummer 1 en dus krijgen we er allemaal mee te maken; op ons werk, in de straat of in onze familie.

Samen met 100 andere organisaties, 75 AH-filialen en meer dan 150 ambassadeurs worden tijdens de campagneweken, 28 augustus tot 18 september, zoveel mogelijk steunbetuigingen opgehaald. halen.

Het tijdstip voor de campagne is niet toevallig gekozen. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht is dit het moment om aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. Hoe groter het aantal steunbetuigingen, hoe sterker het pleidooi bij gemeenten om meer begrip, aandacht en betere hulp te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een campagnefilmpje wordt verspreid via social media kanalen en een spotje is te zien op de landelijke en regionale televisie.

Samen dementievriendelijk is een samenwerking van Alzheimer Nederland, pensioenorganisatie PGGM en het Ministerie van VWS, in het kader van het Deltaplan Dementie. Bij de actie ‘Laat ze niet staan’ is ook de organisatie WeHelpen betrokken. Dit is een platform waar vraag en aanbod op het gebied van informele hulp en mantelzorgondersteuning elkaar kunnen vinden.

Steun jij deze actie? Vul dan een kaartje in en stop deze in de actiebox!