Samenwerking Lions Vleuten – De Meern

De Lions

Wij als Lions doen dit jaar al voor de vierde keer mee aan het vieren van de Koningsdag op de Locaties Vijverhof in Harmelen en Parkhof te Vleuten en dit jaar voor het eerst met de bewoners van de Zorgvilla Spes Nostra. En toch constateren wij steeds dat niet iedereen weet wat wij als Lions zoal doen. Vandaar dat wij ons bij deze nog even voorstellen.

Wij zijn de Lions Vleuten – De Meern en zijn al 54 jaar actief binnen de gemeente Harmelen, Vleuten en de Meern. We hebben momenteel 41 leden. Daarvan zitten er drie in het bestuur te weten de secretaris, penningmeester en voorzitter. Elk jaar wordt er andere voorzitter gekozen. Lid kun je van ons worden op voorspraak van één van de leden. De leden wonen allemaal in de regio en hebben verschillende achtergronden.

Ons motto is “wij dienen”. In ons geval houdt dit in dat wij allerlei projecten opzetten in onze regio waarvan wij menen dat we de gemeenschap daarmee dienen. Enerzijds (dit noemen wij “ materiele ondersteuning) doen wij dit met het sponseren van bijvoorbeeld zeilboten voor gehandicapten en het mede mogelijk maken van een ontmoetingspunt in het Maximapark anderzijds (dit noemen wij immateriële ondersteuning) doen wij dit met het ondersteunen van sociale evenementen zoals de Koningsdag activiteiten op Park- en Vijverhof, het jaarlijks terugkerend Abrona diner (een door ons zelf gekookt en uitgeserveerd diner dat wij aanbieden aan vrijwilligers –dit jaar bijvoorbeeld voor alle collectanten van o.a. de Hart- en Nierstichting, vorig jaar voor vrijwilligers van een aantal voetbalclubs).

En in juni organiseren wij voor de twaalfde maal samen met de Voetbalclub Desto een spelletjes dag voor circa 350 mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking uit de regio. Op één van de voetbalvelden van Desto worden circa 15 spellen uitgezet van “bal schieten op goal” tot “ringsteken” of “kegels omverwerpen”.

Elk jaar is er een ander thema waarbij FC Utrecht en Oranje meestal de hoofdrol spelen. Erg dankbaar werk waarbij we langzamerhand een goede relatie hebben opgebouwd met degene waar wij ons voor ingezet hebbenZo ik denk dat u wel een aardig idee heeft gekregen van de Lions Vleuten de Meern.
Tot Koningsdag, wij hebben er weer zin in.