Muziek in huis met Trio Tango Extremo in Vijverhof

MUZIEK IN HUIS MET TRIO TANGO EXTREMO IN VIJVERHOF

Op dinsdag 16 mei 2017 geeft het ensemble Trio Tango Extremo een concert in verpleeghuis Vijverhof, onderdeel van De Rijnhoven.
Het concert begint om 14:30 uur. Adres: Spruit en Bosch 1, Harmelen.

Het ensemble Trio Tango Extremo, bestaande uit Tanya Schaap – viool, Sandor Kem – contrabas, Rob van Kreeveld – piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met eigen arrangementen van (tango-)muziek van o.a. Astor Piazzolla, Édith Piaf en Jacques Brel. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.  Het optreden is op verzoek van Vijverhof georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stg. Woon-Zorgcentra De Rijnhoven, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.

Over de musici:
Het repertoire van Trio Tango Extremo is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

Oprichtster en artistiek leider violiste Tanya Schaap studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Met het ‘Café de los Maestros’ orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt zij over de hele wereld.

De Hongaarse bassist Sandor Kem studeerde contrabas aan het conservatorium in Rotterdam en vervolgde zijn studie in Amerika aan het UNT. Sandor sloot zijn master studie af aan het conservatorium van Rotterdam. Tegenwoordig speelt hij in verschillende formaties waaronder het Malando orkest en de Goksel Yilmaz band.

Pianist Rob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel klassieke als jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uitdagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een CD opname met Stan Getz. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

 

Stichting Muziek in Huis brengt al 16 jaar muziek naar de mensen toe
De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 onderstreepte H.M. Koningin Máxima het belang van het werk van Muziek in Huis door het bijwonen van een van de jubileumconcerten.