‘Medicijn tegen Alzheimer mogelijk in 2025 beschikbaar’

Experts voorspellen dat er binnen tien jaar een medicijn beschikbaar zal zijn dat de ziekte van Alzheimer zal voorkomen, vertragen of genezen.

Dat meldt de Zuid-Afrikaanse nieuwswebsite Times Live donderdag.

Dementie-expert John Hardy van de University College London noemt het geneesmiddelenonderzoek naar Alzheimer veelbelovend. “We zitten in een tijdperk van groot optimisme.” Volgens Hardy zal in 2025 een medicijn beschikbaar zijn dat de leeftijd waarop mensen dementie ontwikkelen doet stijgen. “We zijn allemaal enthousiast wat de onderzoeken betreft. In het aankomende jaar zullen we nog zekerder weten of we aan het begin van een nieuw tijdperk staan wat betreft de behandeling van Alzheimer.”

Solanezumab
Vorig jaar maakte het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Eli Lilly al bekend een geneesmiddel te hebben ontwikkeld dat het beloop van de ziekte van Alzheimer lijkt te beïnvloeden. Het middel solanezumab, dat in de loop van een aantal jaar een positief effect lijkt te hebben op het geheugen van patiënten met milde Alzheimer, zou het eerste geneesmiddel zijn dat het tempo van een hersenziekte vertraagt. Eli Lilly doet momenteel vervolgonderzoek naar het medicijn. Reeds bestaande medicijnen behandelen de symptomen, maar doen niets aan de progressie van de ziekte.

Bron: Nu.nl