Een dak voor de zon

De Rijksoverheid wil 14% duurzame energie in 2020 en een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Duurzame energie is nu nog duurder dan energie uit kolen, olie en gas (fossiele brandstoffen). Omdat dit een drempel kan zijn voor bedrijven om te investeren in duurzame energie, stimuleert de overheid de ontwikkeling van duurzame energie. Bijvoorbeeld met belastingmaatregelen en tijdelijke subsidies.

Eén van deze subsidies is de SDE+ subsidie. De Rijnhoven heeft in 2014 ingeschreven op deze subsidie en heeft de subsidie toegewezen gekregen. In het vierde kwartaal van 2015 is de definitieve beslissing genomen om zonnepanelen te plaatsen op de locatie Vijverhof in Harmelen. Na een offerteaanvraag, is besloten dat de zonnepanelen geplaatst gaan worden door Eneco.

De 132 zonnepanelen zullen geplaatst worden op het dak van het centraal kantoor. Dit is het bouwdeel waar u binnenkomt via de hoofdentree. Voordat de zonnepanelen geplaatst worden, zal de dakconstructie verstevigd moeten worden. Deze versteviging is nodig om te zorgen dat de dakconstructie het gewicht van de 132 zonnepanelen kan dragen. De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen. Zo zal de weg tussen de Vijverhof en het centraal kantoor (deels) afgesloten worden.

Op woensdag 20 januari zal de aannemer starten met het verstevigen van het dak. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting 3 dagen in beslag nemen. Op 26 januari zal Eneco starten met de plaatsing van de zonnepanelen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting 1,5 week duren.