Zonnewijzer

De Zonnewijzer in De Meern bestaat uit drie kleinschalige complexen met seniorenwoningen. Ouderen wonen er zelfstandig en kunnen, als dat nodig is, alle vormen van zorg thuis ontvangen.

De ligging is vlakbij het riviertje Leidsche Rijn op vijfhonderd meter van de dorpskern van De Meern. Er is een fraaie dierenweide waar bewoners en buurtbewoners vaak een kijkje nemen. Vlakbij is de halte waar frequent snelbussen stoppen die een vlotte verbinding met het centrum van Utrecht verzorgen.

De tweekamerappartementen zijn royaal opgezet. Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is.

Bewoners van De Zonnewijzer zijn welkom in het aangrenzende activiteitencentrum De Roef. Er is een internetproject, een spreekuur van de ouderenadviseur en een seniorencafé. U kunt hier terecht om te biljarten, sjoelen, bridgen, klaverjassen, tekenen, schilderen/aquarellen, handwerken, volksdansen. Ook is er gymnastiek voor senioren, bingo en is er een wandel- en fietsclub.

 

Zoekt u als 65 + plusser een seniorenappartement en voldoet u aan de  sociale huurnorm? Schrijf u dan in op de wachtlijst voor de Zonnewijzer! u kunt contact opnemen met De Rijnhoven, Afdeling Wonen, Welzijn en Vastgoed (0348-441714) of een mail sturen aan: verhuur@rijnhoven.nl. Voor meer informatie over de woningen kunt u ook kijken op: www.woonz.nl.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten. De kwaliteitskaart van Zonnewijzer valt onder locatie Nijevelt.