De Rijnhoven zet zich in voor de Campagne Zorg voor Energie

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers in de campagneweek Zorg voor Energie van 9 t/m 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. Ook De Rijnhoven doet mee.

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis
De Rijnhoven stimuleert met het zilveren certificaat voor duurzaamheid een duurzame bedrijfsvoering. Om écht een verschil te kunnen maken is draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers in de organisatie van groot belang. Met de campagne zetten wij onze medewerkers aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo mogelijk ook thuis door het verspreiden van handige bespaartips. Petra van Oostrom, directeur Wonen, Welzijn en Vastgoed van De Rijnhoven, zegt: “Met de deelname aan de Campagne Zorg voor Energie hopen we onze medewerkers te enthousiasmeren om met de praktische tips die we bieden aan de slag te gaan. Stap voor stap maken we samen de zorg duurzamer.”

Over de campagne
Met de campagne wil Milieu Platform Zorgsector (MPZ) verduurzaming van organisaties in de zorg versnellen. Adriaan van Engelen, directeur van Milieu Platform Zorgsector, initiatiefnemer van de landelijke Zorg voor Energie campagne, meldt: “Zorgmedewerkers kunnen op de werkvloer veel meer bijdragen dan ze zelf weten. Wij maken hen daar graag bewust van.” Zo’n 220 zorgaanbieders met meer dan 520.000 zorgprofessionals en zo’n 4.200 zorglocaties nemen deel aan de campagne, die loopt van 9 tot en met 13 oktober 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Directieteam De Rijnhoven

Ander nieuws:

< Terug naar nieuwsoverzicht