De Rijnhoven en Careyn aangesloten bij ONUe

Deze week is  De Rijnhoven samen met Careyn toegetreden tot ONUe.  ONUe is het Ouderengeneeskundig Netwerk Utrecht eerste lijn, een netwerk van Specialisten Ouderengeneeskunde (SO’s) en GZ-psychologen die werken bij verschillende organisaties in Utrecht. Zij behandelen cliënten in de eerste lijn in aanvulling op huisartsgeneeskundige zorg. Met deze samenwerking vormt ONUe één centraal aanspreekpunt voor huisartsen en andere zorgverleners.

 

Doordat huisartsen bij patiënten met complexe problematiek via het ONUe gemakkelijk specialisten in de ouderengeneeskunde kunnen raadplegen, hoeven zij in 55% van de gevallen hun patiënten niet meer naar andere zorgverleners zoals ziekenhuizen, GGZ of verpleeghuizen door te verwijzen. Voorheen was dat wel het geval.

Voor cliënten is dat prettig: zij kunnen in behandeling blijven bij hun vertrouwde huisarts en langer thuis blijven wonen. Daarnaast geeft het ook een besparing van zorgkosten doordat de duurdere 2e lijn niet ingeschakeld hoeft te worden.

 

Huisartsen, cliënten en zorgorganisaties in Utrecht Stad zijn zeer tevreden over ONUe. Dat blijkt uit de goede resultaten van de tevredenheidsmetingen over de eerste anderhalf jaar van het bestaan van dit netwerk. Het succesvolle samenwerkingsconcept zal verder uitgebouwd worden naar andere regio’s.

ONUe wordt ondersteund door het zorgkantoor van Zilveren Kruis en regionale organisaties. Meer informatie is te vinden op: www.ONUe.nl

 

Ander nieuws:

< Terug naar nieuwsoverzicht