Bewoners Veldhof in De Meern verhuizen naar Princenhof in Harmelen

Op maandag 24 januari 2022 verhuisden 13 bewoners van appartementencomplex Veldhof naar Princenhof, de nieuwe locatie van De Rijnhoven in Harmelen. In Veldhof woonden deze mensen zelfstandig in een studio op de eerste verdieping van het complex. Ze ontvingen daar intensieve thuiszorg en beschikten over een gezamenlijke huiskamer waar men overdag onder het toeziend oog van zorgmedewerkers van De Rijnhoven kon vertoeven.

De nieuwe locatie Princenhof bestaat uit 42 studio’s met 6 gezamenlijke huiskamers, verdeeld over twee verdiepingen. Deze locatie is gebouwd volgens de nieuwste inzichten en beschikt onder andere over een geavanceerd sluit- en alarmsysteem. De dementievriendelijke tuin rond de woningen nodigt uit om te genieten van de zon, te tuinieren en fijne wandelingen te maken naar de boomgaard. Voor het bezoek is de parkeerplaats uitgebreid en voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s.

De verhuizing was een feestelijke gebeurtenis. Na het ontbijt vertrokken de bewoners naar Harmelen waar ze warm werden ontvangen door de medewerkers van Princenhof. Terwijl de familie en verhuizers alle spullen inpakten en overbrachten, was er tijd voor ontspanning en een traditionele Woerdense lunch van poffertjes met erwtensoep. In de middag betraden de bewoners samen met familie via de rode loper de nieuwe locatie.

De Rijnhoven biedt intramurale zorg voor mensen met dementie of een combinatie van dementie met psychiatrische of somatische diagnostiek, in locaties in Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Wijkzorg wordt aangeboden in de regio Harmelen-Woerden-Montfoort en in Utrecht stad waar De Rijnhoven een van de vijf voorkeursaanbieders is. De behandeldienst die meerdere medische en paramedische specialismen op het gebied van ouderenzorg omvat is zowel intramuraal als in de eerste lijn actief. De Rijnhoven wil uitgroeien tot een expertisecentrum op het gebied van complexe dementie.

De video van de verhuisdag is hieronder te bekijken

Ander nieuws:

< Terug naar nieuwsoverzicht