Bewegen is leuk(er) samen met de bewoners van De Rijnhoven

‘Bewegen is leuk’ is een project om de bewoners van De Rijnhoven op een andere manier te laten bewegen. Tijdens de beweegweek van 12 – 16 februari vinden er allerlei beweegactiviteiten plaats voor de bewoners en hun naasten. Zo komt iedereen in beweging!

Om te voorkomen dat bewoners na opname snel achteruitgaan in hun lichamelijke activiteit is het project ‘Bewegen is leuk’ gestart. Tijdens de beweegweek van 12 – 16 februari in Vijverhof worden er  verschillende activiteiten georganiseerd voor bewoners en hun naasten, zoals ballonvolleybal, beweegspellen, een beweegroute en een dagelijkse ochtendgymnastiek: ‘Vijverhof in beweging’. Medewerkers van kantoor wandelen dagelijks na de lunch een rondje in het omliggende park met bewoners.

Twee stagiairs van de opleiding Sport en Bewegen zijn onderdeel van het project en organiseren samen met zorg en welzijn beweegactiviteiten voor alle bewoners. Fysio- en oefentherapie start een fitnessclub. Wanneer het project succesvol blijkt in Vijverhof wordt het uitgerold op de andere locaties van De Rijnhoven.

Bewegen vermindert het risico op lichamelijke problemen, vallen en depressies. Bewegen kan de gevolgen van dementie vertragen en de slaapkwaliteit verbeteren. Bewoners zullen ook een (groter) gevoel van eigen regie ervaren. Bewegen ondersteunt zelfredzaamheid. Een mooi initiatief voor de zorg voor de bewoners van De Rijnhoven.

Voor bewoners, hun naasten en geïnteresseerden uit de buurt organiseren de fysio- en oefentherapeuten van De Rijnhoven een informatieavond over het belang van bewegen, op maandag 12 februari van 19.00 – 20.00 uur in het restaurant van Vijverhof in Harmelen. Ook geven zij adviezen over de mogelijkheden. Iedereen is welkom!

Ander nieuws:

< Terug naar nieuwsoverzicht