Valpreventietraining

usp 1

Zorg op maat

usp 2

Zorg voor iedereen

usp 3

De Rijnhoven, net als thuis

usp 4

Hart voor de zorg

Heeft u ook weleens het idee dat u wat minder stevig op uw benen staat als u bijvoorbeeld iets wil pakken uit een kastje, het huishouden doet of een eindje gaat wandelen? Misschien is het Otago oefenprogramma door onze fysio- en oefentherapeuten van De Rijnhoven wat voor u.

Valpreventietraining is een training om het risico op vallen bij (al wat kwetsbare) oudere mensen te verminderen. Het doel van deze valpreventie is om de  fysieke risicofactoren voor vallen aan te pakken, zoals het versterken van de spierkracht en/of het verbeteren van balans en mobiliteit. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar mogelijke risico’s in de woon- en leefomgeving. Hier kan de ergotherapeut van De Rijnhoven een bijdrage aan leveren.

Binnen het behandel- en adviescentrum (BAC) van De Rijnhoven werken we met het Otago-oefenprogramma. Het Otago-oefenprogramma bestaat uit beenspierversterkende oefeningen, evenwichtsoefeningen en een wandelschema. Alles wordt op maat gemaakt voor u. Dit programma duurt 12 maanden en wordt binnen De Rijnhoven aangeboden individueel op locatie of bij u thuis. Hiervoor is een verwijzing van uw huisarts noodzakelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Rijnhoven, vakgroep fysio- en oefentherapie, telefoonnummer 0348-441714.

Algemene informatie

Voor vragen kunt u het algemene nummer bellen en vragen naar fysiotherapie.

0348 – 441714