Fysio- en oefentherapeuten

Heeft u problemen met bewegen of uw houding? Dat kan om allerlei redenen zijn. Door een ziekte zoals Parkinson of bijvoorbeeld een beroerte. Of heeft u pijn aan uw gewrichten of spieren? Of valt u regelmatig? Een andere houding of andere manier van bewegen kan uitkomst bieden. We kunnen werken aan uw herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en de conditie van uw lichaam. De fysiotherapeuten en oefentherapeuten van De Rijnhoven kunnen u en uw omgeving hierbij ondersteunen. Ze helpen om uw klachten te verminderen of ze geven advies hoe u met uw klachten om leert gaan. De fysio- en oefentherapeuten van De Rijnhoven richten zich op volwassenen en ouderen, ze geven behandeling op maat bij u thuis of in de praktijk. Hierbij kennen zij verschillende specialisaties en deskundigheid op het gebied van meervoudige aandoeningen waaronder:

  • CVA / beroerte
  • Parkinson
  • Reactivering na een heup- of knieoperatie

Voor verdere specialisaties zie onze folder fysio- en oefentherapie De Rijnhoven. Alle therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici en maken deel uit van  een gespecialiseerd samenwerkingsverband, het Behandel en Advies Centrum (BAC) van De Rijnhoven. Klik op de link rechts bovenaan op deze pagina voor de BAC-brochure.

 Vergoeding

Iedereen van 18 jaar of ouder heeft recht op vergoeding vanaf de 21ste behandeling als u een bepaalde chronische aandoening heeft. De eerste 20 behandelingen betaalt u dus zelf of worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Meer informatie over actuele vergoedingen, premies en voorwaarden van fysiotherapie en oefentherapie vanuit de basis- en aanvullende zorgverzekering vindt u op: Zorgwijzer of raadpleeg uw zorgverzekeraar.

 Meer informatie

Fysio- en oefentherapie zijn Direct Toegankelijk (DTF/DTO). Dit betekent dat u zonder verwijzing direct kunt aanmelden met uw klacht of vraag. In sommige gevallen is er echter een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig zoals bij een chronische aandoening en bij behandeling aan huis. Uw verwijzer kan hiervoor het verwijsformulier downloaden. Wij kunnen u ondersteunen bij de aanvraag van een verwijzing.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Rijnhoven, telefoon 0348-441714 en vragen naar een fysio- of oefentherapeut. U kunt ook een email sturen naar fysiotherapie@rijnhoven.nl.

Openingstijden fysio- en oefentherapie: maandag van 8.00 tot 21.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 16:30 uur.