De Fysio- en oefentherapeut

Download Brochure
usp 1

Zorg op maat

usp 2

Zorg voor iedereen

usp 3

De Rijnhoven, net als thuis

usp 4

Hart voor de zorg

Ouder worden gaat vanzelf. Maar gezond en fit ouder worden, daar kan u misschien wel wat hulp bij gebruiken. Heeft u last van lichamelijke klachten? Bent u bang om te vallen? Herstelt u van een operatie of breuk? Het kunnen allemaal redenen zijn waarom u problemen heeft met bewegen, of met uw houding. De fysio- en oefentherapeuten van De Rijnhoven kunnen u helpen uw klachten te verminderen of geven advies hoe u het beste met klachten kunt omgaan. Ze geven behandeling op maat bij u thuis of op een van onze locaties.

Zij zijn gespecialiseerd in de geriatrie, de ouderenzorg en deskundig op het gebied van meervoudige aandoeningen, waaronder:

  • Dementie
  • Osteoporose
  • CVA / beroerte
  • Ziekte van Parkinson
  • Reactivering na een operatie of breuk
  • Heup- en/of knieartrose
  • Valpreventie
  • COPD
  • Oedeemtherapie

De (geriatrie) fysio- of oefentherapeut brengt samen met u uw klachten in kaart, waarbij gekeken wordt naar uw wensen en behoeften. Vervolgens start de therapeut de behandeling die het beste bij u past. U kunt denken aan oefeningen, begeleiding en advies. Indien nodig is er afstemming met andere behandelaren. De (geriatrie) fysio- en oefentherapeuten maken deel uit van het Behandel en Advies Centrum (BAC) van De Rijnhoven en hebben hierdoor korte lijntjes met andere disciplines zoals de artsen, ergotherapeuten, psychologen en (wond)verpleegkundigen.

Fysio- en oefentherapie aan huis

De (geriatrie) fysio- en oefentherapeuten van De Rijnhoven komen ook bij u thuis langs. Bijvoorbeeld omdat u zelf niet in staat bent om naar locatie te komen of dat het juist de meerwaarde heeft om het functioneren in uw thuissituatie te beoordelen. De fysio- of oefentherapeut kan indien nodig andere behandelaren inschakelen zoals een ergotherapeut. Voor een behandeling aan huis is een verwijzing van de huisarts vereist. Of er kosten aan verbonden zitten, hangt af van uw aanvullende (zorg)verzekering.

Fysio- en oefentherapie in het verpleeghuis

Voor bewoners van het verpleeghuis staan de fysio- en oefentherapeuten van De Rijnhoven ook klaar. Er wordt gekeken naar het valrisico, lichamelijke klachten, en er wordt samen met de zorg gekeken naar de lighouding in bed en hoe de transfers het beste uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast wordt er gekeken of iemand genoeg beweegt om het huidige functioneren in stand te houden. Indien nodig wordt er een behandeling gestart. Door de WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) zitten hier geen kosten aan verbonden.

Meer informatie

Alle therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. De (geriatrie) fysio- en oefentherapeuten van de Rijnhoven zijn aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), het ParkinsonNet en het ClaudicatioNet.  

Openingstijden voor fysio- en oefentherapie:
Maandag van 8.00 tot 21.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 16:30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Rijnhoven, telefoonnummer 0348-441714.

Algemene informatie

Voor vragen kunt u het algemene nummer bellen en vragen naar fysiotherapie.

0348 – 441714