Diëtisten

Wilt u van overgewicht af? Of er is een andere, medische reden om gezonder te gaan eten? Een goed voedings- en leefpatroon draagt bij aan uw gezondheid. Een diëtist kan daarbij helpen. Diëtetiek De Rijnhoven is gespecialiseerd in behandeling en advisering van senioren.

Meer weten? Afspraak maken? Tijdens de eerste consulten maken we een voedings- en leefstijlplan dat past bij uw situatie, uw wensen en behoeften. In de vervolgconsulten bespreken we uw ervaringen met het voedings- en leefstijlplan. We coachen u bij de uitvoering van het plan en houden u gemotiveerd om vol te houden.

Vergoeding

In de basisverzekering van alle Nederlandse zorgverzekeraars is dieetadvisering opgenomen. Op verwijzing van uw arts heeft u recht op drie uur advisering per kalenderjaar, wat neerkomt op vier à vijf consulten. Een aantal aanvullende verzekeringen bieden uitbreiding op deze drie uur aan. Voedingsadvies zonder medische indicatie wordt ook alleen vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Voor vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen of kijken via vergoeding dieetadvisering aanvullende verzekering.

Meer informatie

U kunt rechtstreeks een afspraak maken met de diëtist. Ook kunt u eerst via uw huisarts of specialist een verwijzing aanvragen. Zij kunnen dan dit verwijsformulier gebruiken.

Diëtetiek De Rijnhoven is bereikbaar op telefoonnummer 0348 – 44 17 14 van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur (vragen naar diëtiek) of mail naar dietist@rijnhoven.nl. U kunt ook een bericht achterlaten bij de receptie, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.