Behandeling

In goede handen met uw gezondheidsklachten

Wie ouder wordt, heeft vaak een groeiende behoefte aan zorg. Soms hangen klachten en problemen samen met leeftijd, soms zijn ze het gevolg van ziekten of chronische aandoeningen. Behandeling of therapie kan helpen om klachten te verminderen of anders met problemen om te gaan. Bij De Rijnhoven staat het advies- en behandelcentrum voor u klaar om hierbij te ondersteunen. De specialisten in dit team hebben veel kennis en ervaring. Juist verschillende klachten kunnen een wisselwerking op elkaar hebben. Ook als u thuis woont, kunt u een beroep op ze doen. Ook kunnen mantelzorgers terecht voor advies.

PG-consultatieteam

Het psychogeriatrisch consultatieteam bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, psychologen en dementieconsulenten. Ze kunnen uw huisarts ondersteunen en adviseren over zorg en behandeling van ouderen met een complex klachtenpatroon. Er is sprake van een goede samenwerking met andere behandeldisciplines, zoals fysio- en oefentherapie, ergotherapie en wijkverpleegkundigen. Zo wordt er goed gekeken naar eventuele samenhang tussen lichamelijke en psychische problemen.

Medicatie

Binnen De Rijnhoven is er veel aandacht voor de kwaliteit en veiligheid van de medicatie voor onze bewoners. Wij werken hiervoor samen met Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF). In bijgaand filmpje vertellen onze eerste geneeskundige en een van onze verzorgenden meer over deze samenwerking.