Wereldmuziekorkest De Noordooster

Vijverhof, Harmelen

onder leiding van: Kay Krijnen

Wijkorkest De Noordooster is een (amateur) wereldmuziekorkest in Utrecht dat bestaat uit enthousiaste musici die samen een unieke samenstelling van instrumenten bespelen uit de lichte en klassieke muziek. Het repertoire van het orkest kenmerkt zich door een gevarieerde mix van wereldmuziekstijlen uit alle windstreken: van Oost-Europese volksmuziek tot zwoele Zuid-Amerikaanse klanken.

Sinds 2010 staat het orkest onder leiding van Kay Krijnen. Naast het leiden van de wekelijkse repetities en het dirigeren van concerten, componeert en arrangeert hij alle stukken speciaal voor de bezetting van het orkest.

In 2015 is het orkest gestart met het project ‘Wereldmuzikale reisverhalen’, waarbij verhalenbegeleidster Bernadette Sikkers op zoek is gegaan naar verhalen van over de hele wereld bij bewoners in verschillende woon-zorgcentra. Bij deze verhalen van bewoners speelt het orkest passende muziek.

In januari 2016 is Bernadette Sikkers op bezoek geweest bij enkele bewoners van Vijverhof om op zoek te gaan naar verhalen over reizen en andere ervaringen in het buitenland.

Op dit moment is het orkest bezig met het componeren van de muziek die past bij de verhalen die de bewoners verteld hebben.

Op zaterdag 9 april is De Noordooster in Vijverhof om de verhalen en de muziek aan u te laten horen.

U bent van harte welkom om te komen genieten van de verhalen en de muziek.

aanvang 14.00 uur

Houd onze website en facebookpagina in de gaten voor meer informatie.