Muziek in huis met Duo Ivoire

Vijverhof, Harmelen

Op dinsdag 20 september 2016 geeft het ensemble Duo Ivoire een concert in Vijverhof, onderdeel van De Rijnhoven. Het concert begint om 14:30 uur in het Grand Café.  

Het ensemble Duo Ivoire, bestaande uit Sophie Gourlet – fluit, Joukeline Sizoo – harp, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Mozart, Chopin, Fauré en Elgar. Het programma duurt 2 maal 30 minuten. Het optreden is op verzoek van Vijverhof georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Woon-Zorgcentra De Rijnhoven, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.

Over de musici:

Duo Ivoire is door fluitiste Sophie Gourlet en harpiste Joukeline Sizoo opgericht tijdens hun studie aan het Rotterdams conservatorium, waar zij elkaar hebben ontmoet. Het repertoire van het duo draait voornamelijk om 20e-eeuwse Franse muziek, die vaak licht en sfeervol aandoet.

In 2014 werden Sophie en Joukeline uitgenodigd een concertreis te maken naar Edinburgh en speelden zij op het Kamermuziekfestival Den Haag. Beide leden van het duo zijn ook werkzaam als remplaçant in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

De ontmoeting tussen fluit en harp brengt een intieme sfeer, maar ook veel expressie en een scala aan kleuren met zich mee. Duo Ivoire streeft ernaar elk concert weer deze prachtige combinatie en veelzijdigheid te laten horen.