Muziek in huis met Camus Trio

Vijverhof, Harmelen


Op dinsdag 21 november geeft het ensemble Camus Trio een concert in Vijverhof.
Het concert begint om 14:30 uur .

Het ensemble Camus Trio, bestaande uit Luis Caballero – viool, Pau Marquès – cello, Raquel Garzás – piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van Haydn, Beethoven en Piazzolla.
Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Over de musici:
Raquel Garzás, Luis Caballero en Pau Marquès komen uit drie verschillende regio’s in
Spanje: de Castiliaanse Hoogvlakte, de oevers van de rivier de Ebro en de Middellandse Zee. Zij ontmoetten elkaar in Nederland tijdens hun master studie aan het conservatorium. In 2017 richtten zij het Camus Trio op.

Zoals de naam aangeeft heeft het trio zich laten inspireren door de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus en zijn geschriften over de non-conformistische geest, de rebellie tegen onrechtvaardigheid en tegelijk zijn absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid.

Aan de conservatoria van Utrecht, Den Haag, Zaragoza en Barcelona werden zij onder meer gecoacht door Viola de Hoog, het Osiris Trio, Timora Rosler, het Quartet Casals en Cuarteto Quiroga. Zij deelden hun passie voor kamermuziek met hen en hebben het trio veel geleerd over de retoriek van de muziek. Ook hielpen zij hen verder met het ontwikkelen van een eigen expressviteit, kleuren en klankrijkdom.

Het Camus Trio heeft inmiddels in verschillende Nederlandse zalen opgetreden, en was op de radio te horen met een interview en in het programma Opium Muziek.

Het optreden is op verzoek van Vijverhof georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stg. Woon-Zorgcentra De Rijnhoven, Grovestins Stichting, INERGY en particuliere donateurs.