Zonnewijzer

De Zonnewijzer in De Meern bestaat uit drie kleinschalige complexen met seniorenwoningen. Ouderen wonen er zelfstandig en kunnen, als dat nodig is, alle vormen van zorg thuis ontvangen.

De ligging is vlakbij het riviertje Leidsche Rijn op vijfhonderd meter van de dorpskern van De Meern. Er is een fraaie dierenweide waar bewoners en buurtbewoners vaak een kijkje nemen. Vlakbij is de halte waar frequent snelbussen stoppen die een vlotte verbinding met het centrum van Utrecht verzorgen.

De tweekamerappartementen zijn royaal opgezet. Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is.

Bewoners van De Zonnewijzer zijn welkom in het aangrenzende activiteitencentrum De Roef. Er is een internetproject, een spreekuur van de ouderenadviseur en een seniorencafé. U kunt hier terecht om te biljarten, sjoelen, bridgen, klaverjassen, tekenen, schilderen/aquarellen, handwerken, volksdansen. Ook is er gymnastiek voor senioren, bingo en is er een wandel- en fietsclub.

 

Zoekt u als 65 + plusser een seniorenappartement en voldoet u aan de  sociale huurnorm? Schrijf u dan in op de wachtlijst voor de Zonnewijzer! u kunt contact opnemen met De Rijnhoven, Afdeling Wonen, Welzijn en Vastgoed (0348-441714) of een mail sturen aan: verhuur@rijnhoven.nl. Voor meer informatie over de woningen kunt u ook kijken op: www.woonz.nl.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten. De kwaliteitskaart van Zonnewijzer valt onder locatie Nijevelt.

De Rijnhoven biedt zelfstandige appartementen, appartementen met verpleeghuiszorg en luxe appartementen in het hart van de nieuwbouwwijk Veldhuizen in Leidsche Rijn (De Meern). De ligging is ideaal voor wie wil wonen in een moderne, ruim opgezette stedelijke omgeving dichtbij vele voorzieningen. Vlakbij is de halte waar frequent snelbussen stoppen die een vlotte verbinding met het centrum van Utrecht verzorgen. Ook met de auto is Veldhof prima bereikbaar. Parkeren kan in de onmiddellijke nabijheid.

Veldhof telt 53 appartementen. In twintig daarvan biedt De Rijnhoven intensieve verpleeghuiszorg. Deze verpleegappartementen hebben een woon-slaapkamer met een eigen met een eigen kitchenette. Dankzij de flexibele zorgverlening en de verschillende woonvormen is Veldhof ideaal voor echtparen waarvan één partner intensieve zorg nodig heeft. Zo kan bijvoorbeeld iemand in een verpleegappartement gaan wonen, terwijl zijn of haar partner zich in een van de omliggende huurappartementen vestigt.

Daarnaast zijn er zestig zelfstandige luxe appartementen in de hogere huursector (Meijborg en Weijdeborg). Alle appartementen hebben minimaal twee kamers, een keuken en badkamer. Vanuit de zorgpost van Veldhof kunnen ook in deze appartementen allerlei vormen van zorg geleverd worden.

Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is. In en rond Veldhof zijn vele voorzieningen te vinden zoals een winkelcentrum met een grote, moderne supermarkt, een kapper en drogist pal om de hoek, een gezondheidscentrum en een apotheek. Activiteitencentrum De Pijler (dat naast Veldhof ligt) organiseert allerlei activiteiten voor zowel jong en oud, variërend van vakantieactiviteiten voor kinderen tot gymnastiek en eettafels voor 55-plussers.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.

Hinderstein en Bottenstein zijn twee kleinschalige woon-zorgcentra voor zelfstandig wonende ouderen in Vleuten. Hinderstein telt 36 tweekamerwoningen, in Bottenstein zijn 43 tweekamerwoningen. De parkachtige omgeving is ideaal voor wie van rust en groen houdt. Het stadsdeel Leidsche Rijn ontwikkelt zich nog steeds en er komen voortdurend nieuwe voorzieningen bij. Winkels liggen op een steenworp afstand (zowel het dorpscentrum Vleuten als Winkelcentrum Vleuterweide). Dichtbij ligt het Maximapark. De locatie is uitstekend bereikbaar en er is voldoende parkeerruimte.

Appartementen:

 • woonkamer met keuken
 • slaapkamer
 • badkamer
 • 24 uurs zorgalarm

In Hinderstein en Bottenstein biedt De Rijnhoven vrijwel alle zorgvormen die ouderen nodig kunnen hebben.
Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is.

Er zijn diverse voorzieningen in het naastgelegen woon-zorgcentrum Parkhof. Onder andere een pedicure, een kapper en een winkeltje.

Een deel van de activiteiten in Parkhof is toegankelijk voor bewoners van Hinderstein en Bottenstein. Denk aan sportieve activiteiten als seniorengymnastiek en koersbal tot een gevarieerd programma met bingo. Voor een warme maaltijd kunnen bewoners terecht in het Grand Café van Parkhof. De meeste bewoners in Parkhof komen uit Vleuten en omstreken. Dat maakt het voor hen extra vertrouwd.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten. De kwaliteitskaart van Hinderstein/Bottenstein valt onder locatie Parkhof.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.

De Bongerd is een kleinschalig wooncomplex voor zelfstandig wonende ouderen. Alle 29 seniorenwoningen zijn in 2006 geheel gerenoveerd. De Bongerd ligt in het hart van het mooie Montfoort. Dit historische stadje ligt in de Lopikerwaard. Op loopafstand is een park met kinderboerderij aanwezig. Winkels en horecagelegenheden liggen letterlijk om de hoek.

Het gebouw heeft slechts één verdieping en een open karakter. Er is een grote gemeenschappelijke binnentuin. Op eigen terrein is een aantal parkeerplaatsen voor bewoners. Huur van een eigen parkeerplaats is mogelijk (indien beschikbaar).

Informatie seniorenwoningen

 • twee kamers
 • eigen keuken
 • douche
 • toilet
 • lift
 • zorgalarm

De Bongerd biedt vrijwel alle zorgvormen die ouderen nodig kunnen hebben. Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is. Er zijn diverse voorzieningen, waaronder een logeermogelijkheid voor familie of vrienden van bewoners. Ook is er een multifunctionele ruimte die kan worden gehuurd voor bijvoorbeeld verjaardagen.

In het dienstencentrum in het naastgelegen Antoniushof zijn ook bewoners van De Bongerd van harte welkom. Hier vinden uiteenlopende activiteiten plaats, zoals biljarten en bridgen, muziek en beweging. Bovendien zijn hier een praktijk voor fysiotherapie, een stiltecentrum, een winkel voor de dagelijkse boodschappen en een maaltijdvoorziening door de SWOM..

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.

Antoniushof is een modern woon-zorgcomplex in het hart van het mooie Montfoort. Dit historische stadje ligt in de Lopikerwaard. Op loopafstand is een park met kinderboerderij aanwezig. Winkels en horecagelegenheden liggen letterlijk om de hoek.

Er zijn in totaal 74 driekamer- en vierkamerappartementen. Deze zijn gegroepeerd rond een overdekt atrium. Hier ontmoeten bewoners elkaar. Het geeft Antoniushof een dorpsachtig karakter. Een deel van de appartementen van Antoniushof heeft uitzicht op een prachtig gerestaureerd kasteel uit de twaalfde eeuw. Ook vanaf het mooie terras van het dienstencentrum kijkt u hier op uit.

Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk, hebben een ruime badkamer en zijn geschikt voor één of twee personen. Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is. In Antoniushof biedt De Rijnhoven vrijwel alle zorgvormen die ouderen nodig kunnen hebben.

Voorzieningen:

 • winkeltje voor de dagelijkse boodschappen
 • dienstencentrum voor ontmoeting en welzijnsactiviteiten, zoals biljarten en bridgen, muziek- en bewegingsactiviteiten
 • praktijk voor fysiotherapie
 • stiltecentrum
 • maaltijdvoorziening door de SWOM
 • gezellig terras

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.