Buitenhof

Voor zelfstandig wonende ouderen uit Vleuten die door verminderde zelfredzaamheid behoefte hebben aan verzorging, ondersteuning en/of begeleiding biedt Dagbegeleiding Buitenhof een dagprogramma. Zij kunnen een gevarieerd programma volgen naar eigen voorkeur, wensen en mogelijkheden. Er zijn uiteenlopende activiteiten, van quizzen, koken, krant lezen, handvaardigheden, kapsalon tot gymnastiek.

Kosten en vergoeding

De kosten voor deelname aan Dagbegeleiding Buitenhof worden vergoed vanuit de Wmo. Hiervoor heeft u wel een beschikking nodig van het buurtteam Vleuten. Onze medewerkers van zorgbemiddeling helpen u graag met het aanvragen van de beschikking, bel 0800 – 745 64 68 of mail naar zorgbemiddeling@rijnhoven.nl.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.

Openingstijden

Op maandag tot en met vrijdag van 9.30 – 16.30 uur

Indicatie

Buurtteam Vleuten
Burchtpoort 16 (cultuurcampus Vleuterweide)
3452 MD Vleuten
Tel. : 030- 740 05 17
Email: vleuten@buurtteamsutrecht.nl
Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Hinderstein en Bottenstein zijn twee kleinschalige woon-zorgcentra voor zelfstandig wonende ouderen in Vleuten. Hinderstein telt 36 tweekamerwoningen, in Bottenstein zijn 43 tweekamerwoningen. De parkachtige omgeving is ideaal voor wie van rust en groen houdt. Het stadsdeel Leidsche Rijn ontwikkelt zich nog steeds en er komen voortdurend nieuwe voorzieningen bij. Winkels liggen op een steenworp afstand (zowel het dorpscentrum Vleuten als Winkelcentrum Vleuterweide). Dichtbij ligt het Maximapark. De locatie is uitstekend bereikbaar en er is voldoende parkeerruimte.

Appartementen:

 • woonkamer met keuken
 • slaapkamer
 • badkamer
 • 24 uurs zorgalarm

In Hinderstein en Bottenstein biedt De Rijnhoven vrijwel alle zorgvormen die ouderen nodig kunnen hebben.
Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is.

Er zijn diverse voorzieningen in het naastgelegen woon-zorgcentrum Parkhof. Onder andere een pedicure, een kapper en een winkeltje.

Een deel van de activiteiten in Parkhof is toegankelijk voor bewoners van Hinderstein en Bottenstein. Denk aan sportieve activiteiten als seniorengymnastiek en koersbal tot een gevarieerd programma met bingo. Voor een warme maaltijd kunnen bewoners terecht in het Grand Café van Parkhof. De meeste bewoners in Parkhof komen uit Vleuten en omstreken. Dat maakt het voor hen extra vertrouwd.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten. De kwaliteitskaart van Hinderstein/Bottenstein valt onder locatie Parkhof.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.

Parkhof ligt aan de rand van het Alenveltpark in Vleuten. In 2010 zijn alle 38 appartementen van het woon-zorgcentrum volledig gerenoveerd. De parkachtige omgeving is ideaal voor wie van rust en groen houdt. Het stadsdeel Leidsche Rijn ontwikkelt zich nog steeds en er komen voortdurend nieuwe voorzieningen bij. Winkels liggen op een steenworp afstand (zowel Vleuten als Leidsche Rijn). Dichtbij ligt het Leidsche Rijnpark, het grote centrale park van Leidsche Rijn. Parkhof is uitstekend bereikbaar.

Appartementen (geschikt voor 1 of 2 personen)

 • grote woonkamer met kitchenette
 • slaapkamer
 • badkamer
 • eigen balkon

In Parkhof is een centrale ruimte waar tal van activiteiten plaatsvinden. Van sportieve activiteiten als seniorengymnastiek en koersbal tot een gevarieerd programma met bijvoorbeeld bingo.

Er zijn diverse voorzieningen, waaronder een pedicure, een kapper, een winkeltje, een bibliotheek. Er is een gezellig Grand Café waar u met andere bewoners en ouderen uit de wijk kunt genieten van een maaltijd. De meeste bewoners in Parkhof komen uit Vleuten en omstreken. Dat maakt het voor hen extra vertrouwd.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.

Coninckshof ligt in het centrum van de nieuwe wijk Vleuterweide in Leidsche Rijn. Het gebouw telt vijf royale groepswoningen voor zes personen. Coninckshof is veel ruimer opgezet dan reguliere verpleeg- en verzorgingshuizen. In de nabijheid van Coninckshof ligt een groot winkelcentrum en een cultuurcampus met bibliotheek, theater en kunstuitleen.

In Coninckshof draait het om persoonlijke verpleegzorg die aansluit bij de bewoner. Met elkaar koken en samen de dag vormgeven zijn hierbij belangrijke onderdelen. Coninckshof beschikt over een Petit Café, waar verschillende activiteiten van de bewoners georganiseerd worden.

Groepswoning (6 personen)

 • privé woonslaapappartement (25 m2) met eigen royale badkamer en toilet
 • gemeenschappelijke woonkamer met grote keuken
 • gemeenschappelijke tuin of Frans balkon

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.