Zonnewijzer

De Zonnewijzer in De Meern bestaat uit drie kleinschalige complexen met seniorenwoningen. Ouderen wonen er zelfstandig en kunnen, als dat nodig is, alle vormen van zorg thuis ontvangen.

De ligging is vlakbij het riviertje Leidsche Rijn op vijfhonderd meter van de dorpskern van De Meern. Er is een fraaie dierenweide waar bewoners en buurtbewoners vaak een kijkje nemen. Vlakbij is de halte waar frequent snelbussen stoppen die een vlotte verbinding met het centrum van Utrecht verzorgen.

De tweekamerappartementen zijn royaal opgezet. Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is.

Bewoners van De Zonnewijzer zijn welkom in het aangrenzende activiteitencentrum De Roef. Er is een internetproject, een spreekuur van de ouderenadviseur en een seniorencafé. U kunt hier terecht om te biljarten, sjoelen, bridgen, klaverjassen, tekenen, schilderen/aquarellen, handwerken, volksdansen. Ook is er gymnastiek voor senioren, bingo en is er een wandel- en fietsclub.

 

Zoekt u als 65 + plusser een seniorenappartement en voldoet u aan de  sociale huurnorm? Schrijf u dan in op de wachtlijst voor de Zonnewijzer! u kunt contact opnemen met De Rijnhoven, Afdeling Wonen, Welzijn en Vastgoed (0348-441714) of een mail sturen aan: verhuur@rijnhoven.nl. Voor meer informatie over de woningen kunt u ook kijken op: www.woonz.nl.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten. De kwaliteitskaart van Zonnewijzer valt onder locatie Nijevelt.

De Rijnhoven biedt zelfstandige appartementen, appartementen met verpleeghuiszorg en luxe appartementen in het hart van de nieuwbouwwijk Veldhuizen in Leidsche Rijn (De Meern). De ligging is ideaal voor wie wil wonen in een moderne, ruim opgezette stedelijke omgeving dichtbij vele voorzieningen. Vlakbij is de halte waar frequent snelbussen stoppen die een vlotte verbinding met het centrum van Utrecht verzorgen. Ook met de auto is Veldhof prima bereikbaar. Parkeren kan in de onmiddellijke nabijheid.

Veldhof telt 53 appartementen. In twintig daarvan biedt De Rijnhoven intensieve verpleeghuiszorg. Deze verpleegappartementen hebben een woon-slaapkamer met een eigen met een eigen kitchenette. Dankzij de flexibele zorgverlening en de verschillende woonvormen is Veldhof ideaal voor echtparen waarvan één partner intensieve zorg nodig heeft. Zo kan bijvoorbeeld iemand in een verpleegappartement gaan wonen, terwijl zijn of haar partner zich in een van de omliggende huurappartementen vestigt.

Daarnaast zijn er zestig zelfstandige luxe appartementen in de hogere huursector (Meijborg en Weijdeborg). Alle appartementen hebben minimaal twee kamers, een keuken en badkamer. Vanuit de zorgpost van Veldhof kunnen ook in deze appartementen allerlei vormen van zorg geleverd worden.

Alle appartementen hebben de mogelijkheid voor een zorgalarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is. In en rond Veldhof zijn vele voorzieningen te vinden zoals een winkelcentrum met een grote, moderne supermarkt, een kapper en drogist pal om de hoek, een gezondheidscentrum en een apotheek. Activiteitencentrum De Pijler (dat naast Veldhof ligt) organiseert allerlei activiteiten voor zowel jong en oud, variërend van vakantieactiviteiten voor kinderen tot gymnastiek en eettafels voor 55-plussers.

Kwaliteitskaart

Van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland kunt u een kwaliteitskaart vinden op www.kiesbeter.nl. Deze kaart geeft informatie over de zorgkwaliteit op basis van officiële kwaliteitsbeoordelingen en ervaringen van klanten.

Wachtlijstinformatie

Mogelijk geldt voor deze locatie een wachtlijst. Bekijk het actuele wachttijdenoverzicht.